WWW.THE-CLUBS.BE
Your Cart

THE-RETURN

Het is vrijdag 3 september 2004 wanneer Bjorno kennismaakt met de parel der kempen. Bekend als De Pannenhoeve, Belize, Atmoz en Mystique. Op vrijdag organiseert Zargham Ghorayshian er met wisselend succes MONO. Hij concurreert er op dat moment met Marijn Venmans die in het Kursaal best succesrijk was met leuke events. Bjorno staat die avond samen met Francois (Zino) en Darkraver op de line-up. Geboekt omdat het aan de grens met the-site een serieus gekkenhuis is, willen ze dat in Vosselaar ook wel eens horen. Een klapper van een avond met dik 1000 mensen op een vrijdag was er daar nog niet veel voorgekomen.

Bjorno zijn set gaat voorbij en die avond worden er plannen gesmeed om meermaals op vrijdag het concept weg te zetten. Het idee is goed, spijtig genoeg werkt het niet. De eigenaar van de zaak, Kurt, heeft op zaterdag ook al geen lekker lopend concept met Mystique en wil het roer omgooien. Hij geraakt aan de babbel met Bjorno en van het 1 komt het ander. Bjorno koppelt de vraag terug binnen the-site wat niet meteen op gejuich onthaald werd. Toch gooit de groep achter the-clubs een concept naar boven met de naam the-return en als Dj "Laurent Wery". Commercieel, top muziek, top dj en goede promo in een prachtige zaak, dat zal wel gaan werken dachten we. Toch niet! Het roer moest omgegooid worden. Jeroen en Bjorno die aan het roer van the-clubs staan, komen terug bij elkaar onder de noemer, en wat doen we nu? Bjorno had ondertussen het genoegen gehad van op een feestje in het Kursaal te spelen van Marijn Venmans samen met Coone. Die Marijn kon er wel iets van en voor zowel Marijn als Coone was het een thuiswedstrijd. De optelsom was snel gemaakt..1+1 is gelijk aan 3! ;) Redelijk wat voorbereidend werk, promo campagne opgezet en we gingen eraan beginnen in mei 2005. Net voor de zomer, dat is gekkenwerk! True that...maar het kot zat vol, weekend na weekend. Met Tom Higen, Bjorno en Coone.

Een dik half jaar later krijgt Marijn de kans om Complex te starten in Sint Niklaas. Hij gaat met Coone andere oorden opzoeken met succes. The-return boot blijft ondertussen ook goed varen, met Residents Bjorno en Tom Higen en regelmatig een stevige guest erbij. Tegen 1 jaar the-return krijgt de zaak een volledige makeover en hangt er plots een wel heel stevig geluidssysteem binnen. Sommige dj's zijn er de dag van vandaag nog over aan het spreken.

Wekelijks zitten er 1350 tot 1750 feestgangers in Vosselaar. Naast de vaste zaterdagen waren er ook de extra's zoals Jumpfever, Proud To Be Loud en Pat B's Birthdaybash en zelfs dj contests, en we vergeten ook niet de interventie van de brandweer! :D We zijn er toen van 2008 naar 2009 uitgegaan letterlijk en figuurlijk met een knal van een feest!

In de kempen weten ze wat knallen is!